tiistai 17. joulukuuta 2013

#21 RED SUN

Sitä tuli taas vähän ikään kuin puolivahingossa leikittyä ulkoasulla ja nimellä. Tuskin tämä tällaiseksikään täysin jää, kunhan vain väsäsin nopeasti jotain, mikä edes jollain tapaa miellyttää silmää. Nimen vaihdoin siksi, ettei keisari Klaus enää tuntunut omalta itseltä.
Mutta tulin minä ihan aiheen kanssa tänne kirjoittelemaan, hain nimittäin tänään tämän jakson kuvistyöt, joita on kolme kappaletta. Periaatteessa neljä, jos subjektiivinen kuvantulkinta lasketaan mukaan, mutta siitä en aio mainintaa enempää kirjoittaa. Sen verran voin vielä kertoa, että kirjoitin Paul Gauguinin teoksesta When will you marry? Kyseistä teosta inhosin - hyvä etten vihannut - lapsena, joten se on painunut hyvin mieleen. Kirjoitettavaa riitti ja kirjoittaessa tuntui vähän hullunkuriselta pohtia maalausta nuorukaisen näkökulmasta, eikä pienen heiveröisen olennon, joka pystyi laskemaan ikävuotensa yhden käden sormilla.


En ole koskaan osannut erityisemmin leikkiä vesi- ja peiteväreillä, siksi lopputulos on vähän mitä on. Totorosta olisin tahtonut pörheämmän, mutta tussilla oli yllättävän hankalaa piirtää kuivuneen värikerroksen päälle. Tehtävä oli siis valita kaksi taidekorttia, jotka tuodaan samalle paperille ja joukkoon lisätään jokin sarjakuvahahmo. Ensin ajattelin Haurua, mutta päädyin Totoroon, koska se on mielestäni simppelimpi piirtää. Omiksi korteikseni valitsin tämän (yritin Totoron kohdalla luoda sinisen ja vihreän eri sävyjä) ja Joulu Vaasassa-nimisen maalauksen, jota en tosin tähän hätään löytänyt. Mutta siinä esiintyy tuo samanlainen kuulas tausta.


Kuva ei ole oikeasti noin ylivaloittunut, armas ystävä Blogger se vain osoittaa rakkauttaan. Mutta anygays, toinen kurssin töistä oli savityö. Eikä mikä tahansa sellainen, vaan meidän piti ensin miettiä, missä olemme omasta mielestämme parhaita ja sen pohjalta suunnitella itsellemme palkinto eli tämä savityö. Minä sitten päätin olla maailman paras Kuroshitsuji-fani ja antaa itselleni palkinnoksi minikokoisen Tanakan. Harmittaa, että lasitus teki kasvoista vähän muodottomat, eikä kaivertamia ryppyjä jyyrikaan näy paitsi otsan alueella. Muuten työ onnistui yllättävän hyvin!


Kolmas työ oli omakuva. Vähän erikoisempi sellainen, meidän piti nimittäin suunnitella mustasta kartongista geometrinen esine, johon liimattiin itseotettuja kuvia, joiden avulla kertoo itsestään ja elämästään. Päästin itseni vähän helpommalla ja valitsin kuvat vanhojen joukosta, mutta kyllä nämä mielestäni ihan hyvin tiivistävät. Minulla on avain- ja lintuorigamiriippuvuus, keräilen Coffee Housen take away-kuppeja, pidän lehdistä syksyllä ja norkoilen yleensä koulun jälkeen kirjastolla, jos pitää odotella bussia.


Tämä ei kuulu kurssiin, vaan raapustin tämän sunnuntai-iltana. En pahemmin kiinnittänyt huomiota siihen, meneekö kasvojen rakenne oikein ja ovatko mittasuhteet niin kuin pitää - ei sillä, että joskus vaivautuisin :_D - kunhan vain annoin kynän viilettää paperilla.

Tuntuu niin hassulta ajatella, että jouluun on viikko. Varsinkin, kun ulkoa on kadonnut se vähäinen lumi, joka satoi sunnuntaina. Ihan oikeasti itkettää, ei se ole mikään joulu, jos ei ole lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti