sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

#84 Tampere Pride 2015

(Viimeisestä kuvasta kunniaa Aishalle)

Hei taas!

Hetki sitten mietin sitä, kuinka suunnitelmani tälle kesälle ovat muuttuneet mitä radikaalimmalla tavalla. Ei tullut protua, ei tullut Provinssia eikä Helsinki Pridea. Mutta ei se mitään, koska kliseinen totuus on se, että tämä kesä on ollut elämäni paras. Ja tämä kaikki tulee vielä jatkumaan. Pimeä on matkalla tänne, mutta matka on vielä pitkä. Enkä minä pelkää.

Lauantai kului otsikon mukaisissa tunnelmissa. Kuulin Tampere Pridesta aivan ohimennen ja yhtäkkiä meitä oli kerääntynyt neljän hengen porukka marssimaan satojen muiden kanssa. Itse olin mukana osoittamassa tukeni tasavertaisuudelle heiluttamalla ystäväni sateenkaarilippua niin korkealla kuin vain kykenin.

PS. Käykää ihmeessä Muumilaaksossa Tampereen taidemuseon alakerrassa. Meinasin itkeä kesken näyttelyn, koska Tove. Voi Tove.

2 kommenttia:

  1. Haluaisitko hieman kertoa lisää tuosta postcrossingista, mistä puhuit twitterissä? :) Alkoi kiinnostamaan! :)

    VastaaPoista
  2. En tiedä, millaista tietoa sulla on jo postcrossaamisesta ja mitä erityisesti haluaisit tietää, joten yritä nyt vastata tähän mahdollisimman kattavasti!

    Wikipedia kuvailee postcrossingia seuraavin sanoin: "Postcrossing is an online project that allows its members to send and receive postcards from all over the world. The project's tag line is "send a postcard and receive a postcard back from a random person somewhere in the world!”" Eli tiivistetysti: lähetä ja vastaanota postikortteja.

    Palveluun, jota itse käytän (en tiedä, onko muita olemassa, mutta tämä on sataprosenttisen luotettava) löytää tästä osoitteesta -> https://www.postcrossing.com/
    Sivustolle luodaan käyttäjätunnus ja luomisvaiheessa ohjeisiin kannattaa perehtyä ajatuksen kanssa, että esimerkiksi osoitteen osaa laittaa oikeaan muotoon. Kun käyttäjätunnus on luotu, omaan profiiliin voi esimerkiksi liittää kuvan itsestään ja kuvaukseen kirjoittaa lyhyen esittelyn itsestään. Osa postcrossaajista kirjoittaa kuvauksiin mm. millaisia kortteja he toivovat vastaanottavansa. Itse olen lähinnä kertonut itsestäni muutamalla sanalla ja kertonut, mistä pidän. Kuvaus kannattaa kirjoittaa englanniksi, koska kommunikointi muiden kanssa tapahtuu pääasiassa kyseisellä kielellä. Voit myös erikseen valita, haluatko vastaanottaa kortteja kotimaastasi.

    Saadaksesi kortin joltakulta, on sinun ensin lähetettävä kortti jollekulle toiselle, ja vastaanottajan on rekisteröitävä kortti saapuneeksi. Kun kirjaudut sisään palveluun, vasemmalla puolella on lista linkkejä. Klikkaa siitä, jossa lukee 'send a postcard'. Pääset sivulle, jossa lukee näin:

    "A few notes - please read carefully:

    You will be given a Postcard ID that you must write on the postcard - the recipient will need it to register your postcard on this website.

    A copy of the address you should mail the postcard to will be sent to your email account.

    You should read the Community Guidelines before exchanging any postcards.

    Don't know what to write? What language to use? Have other questions? Then please check the F.A.Q. first."

    Tämän alapuolella on laatikko, jonka vieressä lukee "I've read the notes above and want to receive an address to where I'll send a postcard." Käytännössä hyväksyt käyttöehdot, minkä jälkeen voit klikata alapuolella näkyvästä laatikosta "Request address". Saat satunnaisen käyttäjän nimen ja osoitteen, johon lähetät korttisi. Olen ottanut tavaksi kirjata korttiin lähetyspäivän, mutta vastaanottaja näkee sen myöhemmin rekisteröityään korttisi saapuneeksi. KUN OLET SAANUT OSOITTEEN, ET VOI MUUTTAA MIELTÄSI. OSOITE EI POISTU ENNEN KUIN KORTTI ON SAAPUNUT VASTAANOTTAJALLEEN.
    Muista laittaa osoite oikeaan muotoon. Älä huoli, sivustolta löytyy ohje siihen. Kirjoita korttiin terveiset, kerro kuulumiset, valitse aivan itse!
    Tärkeää: Osoitteen saadessasi vastaanotat myös postcard ID:n, jossa on yleensä maan tunnus, väliviiva ja numeroita. Esimerkiksi FI-6669420. Kirjoita saamasi ID korttiin, mielellään useammin kuin kerran.

    Kun vastaanotat korttisi, sinun on rekisteröitävä se. Vaikka kortti on mielestäsi ruma ja haluaisit heittää sen roskiin, rekisteröi se ensin. Rekisteröintiä varten on olemassa edellämainitsemani postcard ID. Sivuston vasemmasta laidasta klikkaa linkkiä 'register a postcard', jolloin pääset sivulle, jossa voit syöttää maakoodin ja numerosarjan. Voit myös jättää lähettäjälle viestin, jossa voit esimerkiksi kiittää kortista.

    //

    Olen itse vasta kaksi kuukautta postcrossannut, joten luokittelen itseni vielä keltanokaksi! Siksi saatoin unohtaa mainita jonkin asian, mutta kuten aiemmin totesin, sivustolta löytyy kyllä tarkat ohjeet. Multa voi myös kysyä, mikäli ongelmia tulee :-) Hirvittävän sekava selitys, mutta toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi edes jollain tavalla!

    VastaaPoista